Vraag & Antwoord

Starlux  korting speciale actie

1. Wat is het verschil tussen de nieuwe IPL/LASER en andere IPL/FPL/CPL/UPL/VPL systemen?

IPL,VPL, FPL, CPL, UPL werken volgens hetzelfde principe, al deze systemen werken op basis van energetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Het verschil is de energiewaarde per cm² om de meeste resultaten te kunnen bieden.

Met energie per cm² wordt de daadwerkelijke energiewaarde bedoeld die op de huid wordt afgegeven.

Hoe hoger de energiewaarde per cm², hoe beter resultaat u hebt en hoe minder behandeling u gaat nodig hebben.

Hoe lager de energiewaarde per cm², hoe minder effectief het apparaat werkt, en gaat u meer behandeling nodig hebben om toch de gewenste hoeveelheid haren te kunnen verwijderen.

Met onze Palomar Starlux kan 70 joules/cm² veilig en constant afgegeven worden, terwijl de meeste toestellen maar het bereik heeft van max. tussen 20-45 joules/cm².

 2.  Doet het pijn?

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Door de effectieve huidkoeling zijn behandelingen nog beter te verdragen.

3. Is de behandeling echt veilig, beschadigt de huid niet?

Bij de ontwikkeling van de Palomar StarLux™ is veel aandacht besteed aan veiligheid en effectiviteit. Door de unieke koelsysteem wordt de opperhuid nog beter beschermd. Hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal. Gewoonlijk kunt u vrijwel direct na de behandeling uw normale bezigheden hervatten.

4. Hoe weet ik of ik met een goede en veilige ontharingstoestel behandeld wordt?

Indien U zeker wilt zijn over de kwaliteit en veiligheid van de behandeling, is het raadzaam dat U zowel bij ons en bij andere instituten een testbehandeling laat uitvoeren. Zo kan U het beste vergelijken welk apparaat het meeste resultaat bied, zonder uw huid te beschadigen.

5. Zijn er neveneffecten?

Na afloop van de behandeling kan enige roodheid ontstaan door het koude koelplaatje, dit trekt gemiddeld binnen 15 minuten weg. Soms ontstaat een lichtrode uitslag, wat te vergelijken is met een lichte zonverbranding, wat na ongeveer 12 tot 24 uur verdwijnt. In het algemeen kan men direct na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

6.  Hoe kom ik naar een behandeling ?

We stellen het op prijs dat u frisgewassen naar de behandeling komt en u de te behandelen zone 3 à 5 dagen vooraf heeft geschoren. De beste resultaten worden behaald wanneer de haartjes ongeveer één mm lang zijn.

7. Op wat moet ik speciaal letten voor een goed resultaat?

Aangezien de huid best zo licht mogelijk is wordt aangeraden om gedurende 4 weken voor de behandeling de zonnebank of zonnebaden te mijden. Indien u aan zonlicht wordt blootgesteld kan u dit vermijden door een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (factor 50) te gebruiken.

Het is belangrijk om minstens vanaf 6 weken vóór de behandeling geen haren meer te epileren met pincet, harsen of waxen, Epilady. Scheren of knippen (evt met tondeuse) mag wel.

Ook in de tijd tussen de ene en de andere behandeling mag u niet meer harsen of epileren, dus steeds alleen maar knippen of scheren.

Doet u bovenstaande wel dan zal dit ten koste gaan van de effectiviteit van de behandeling.

8. Hoe lang duurt de gemiddelde behandeling?

Elke flits duurt enkele milliseconden. Een groot aantal haren worden in één enkele flits vernietigd. Daardoor is de behandeling vrij kort. Een bovenlip bijvoorbeeld duurt slechts enkele minuten, een been amper een half uur.

9. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Haren groeien in een cyclus van groeifases en slapende fases. Alleen haren in de groeifase zitten in de haarwortel en kunnen bijgevolg doeltreffend vernietigd worden. 6 weken tot 3 maanden later komen de slapende haren in de groeifase en kan de behandeling herhaald worden. De duur en periode van de groeicyclus zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd.

Over het algemeen heeft u 5 tot 8 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 8 weken tot 3 maanden.

Laat U niet misleiden door heel goedkope tarieven. De meeste goedkope ontharingtoestellen geven niet genoeg energiewaarde per cm², zodanig dat U veel meer behandelingen en dus ook veel meer zal moeten betalen dan wat men had voorgenomen.

10. Welke haarkleur en huidskleur kunnen behandeld worden?

Starlux geeft zeer goede resultaten bij donker haar en lichte huidstype.

11. Is de ontharing definitief?

Als 8 maanden na de laatste behandeling de haargroei nog steeds niet is teruggekomen, is het definitief voor wat betreft de haartjes welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandelingen.

Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas op onze huid duizenden haarfollikels die in later stadium wakker kunnen worden zoals hormoonverandering, bepaalde medicijngebruik, menopauze, enz...
Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zullen zijn uitgeschakeld (omdat die al bestonden tijdens de behandelperiode).

12. Wanneer kan ik weer in de zon komen ?

Het is raadzaam te wachten tot de opperhuid volledig genezen is voordat u zich aan de zon blootstelt, tot ongeveer drie weken na de behandeling voor definitieve ontharing. Uit voorzorg raden wij ook aan een « sunblock » zonnecrème te gebruiken als bescherming tegen de zonnestraling.

13. Mag je behandeld worden als je zwanger bent?

Als u zwanger bent of wilt worden, raden wij u af om te starten met de IPL- lichtflits.

14. Wat zijn de contra-indicaties voor IPL lichtflits?

Diabetes - Epilepsie - Trombose - Eczeem - Psoriasis - Vitiligo - Infecties van de huid - Een kuur van antibiotica of peniciline - Zwangerschap - Pacemaker
*Gebruik medicijnen als ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden (zoals Roaccutane)
*Onder de 18 jaar worden in principe niet behandeld, zonder toestemming van de ouders.
*Men mag niet behandeld worden wanneer medicatie geslikt wordt die lichtovergevoeligheid kan veroorzaken.

15. Mag ik de haartjes bleken tussen de behandelingen?

Tot 2 week voor de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden.

16. Ik heb een afspraak gemaakt en ben verhinderd, wat nu?

We proberen de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Als U een afspraak hebt gemaakt, en U bent verhinderd door omstandigheden, gelieve dit ten laatste 48 uur van te voren weten.  Anders zijn wij helaas genoodzaakt om voor de gereserveerde tijd kosten in rekening te brengen.

Inleiding Definitieve Ontharing 

Speciale Korting

Vraag en antwoorden

Voor en na Foto's

Tarieven

 


          
Prins Boudewijnlaan 321, 2610 Wilrijk, Antwerpen, België
+32497402020
Naar desktopsite gaan
Mobiele website van SiteOpMobi
sc